UTA U17 Își Asigură Locul 3 Național După Victoria cu 4-1 Împotriva Farului Constanța
24.05.2024

Academia UTA Arad sub 17 ani a obținut o victorie categorică în finala mică a Ligii Elitelor, învingând Farul Constanța cu scorul de 4-1 și asigurându-și astfel locul 3 la nivel național pentru sezonul 2023-2024. Meciul s-a desfășurat la Centrul Național de Fotbal Buftea și a marcat o revanșă pentru finala pierdută din 2021.


Performanța Echipei UTA U17

Antrenată de Costel Bogoșel și Mihai Petcuț, echipa UTA U17 a demonstrat o formă excelentă pe parcursul întregului sezon, culminând cu această victorie impresionantă. Alessio Calotă, jucător care a debutat recent în SuperLigă sub conducerea lui Mircea Rednic, a fost protagonistul meciului, marcând două goluri și oferind o pasă decisivă.


Desfășurarea Meciului

UTA U17 a început în forță, deschizând scorul încă din minutul 5. Alessio Calotă a recuperat un balon la mijlocul terenului, a driblat mai mulți adversari și i-a oferit o pasă perfectă lui Dario Huc, care a marcat pentru 1-0. În ciuda unor atacuri periculoase ale constănțenilor, portarul Lucas Roșu a menținut avantajul echipei sale cu intervenții decisive.

Finalul primei reprize a fost dominat clar de UTA. În minutul 39, Roșu a degajat lung, Huc a deviat balonul către Calotă, care a marcat pentru 2-0 după o cursă individuală spectaculoasă. În prelungirile primei reprize, Eric Bărbat a înscris după o combinație rapidă cu Țăroi, ducând scorul la 3-0.


Repriza a Doua

Deși Farul a făcut trei schimbări la pauză, nu a reușit să reintre în joc. În minutul 57, Huc a pasat pe culoar lui Calotă, care a driblat portarul și a înscris pentru 4-0. Farul a marcat golul de onoare în minutul 79 prin Sima, dar UTA a continuat să controleze jocul până la final.


Concluzii și Premii

Ultimul fluier al arbitrului a consfințit victoria UTA U17 și locul 3 național. Festivitatea de premiere va avea loc după finala mare dintre FCSB și U. Craiova, programată să înceapă la ora 12:30.

Antrenorul Costel Bogoșel a declarat: "Suntem extrem de mândri de această echipă. Această victorie este rezultatul muncii grele și al dedicării fiecărui jucător. Suntem bucuroși că am reușit să aducem medaliile de bronz la Arad."

Această performanță remarcabilă reflectă talentul și efortul colectiv al echipei UTA U17, care a demonstrat că este una dintre cele mai puternice echipe din țară la categoria sa de vârstă.