Pistă de biciclete la Șiria
01.07.2023

La Șiria se construiește o pistă de biciclete. Pentru asta, consilierii județeni arădeni au aprobat să transfere 2.684 mp de teren în domeniul public al comunei Șiria.

Pista de biciclete se va construi între localitatea Mâsca și orașul Pâncota.

„Felicit administrația din Șiria care, o spun fără să exagerez, este la înălțime și realizează proiect după proiect. Localitatea s-a schimbat, și ca impact vizual, și în ce privește calitatea vieții. Doar săptămâna trecută au fost inaugurate două cămine culturale spectaculoase, un centru multifuncțional, un bloc ANL cu 16 apartamente, un afterschool. Asta înseamnă să ai o administrație locală bună, eficientă, care știe să se folosească de proiectele de finanțare”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Consilierii județeni au aprobat documentația cadastrală cu propunere de dezlipire a unui teren în suprafață de 2.684 mp, care va trece din domeniul public al județului în domeniul public al comunei Șiria. Terenul va fi folosit de administrația comunei pentru a realiza o pistă de biciclete, investiție necesară pentru eficientizarea traficului din zonă.

 „Considerăm necesară realizarea unei astfel de investiții și susținem toate administrațiile locale să acceseze fonduri europene pentru obiective de acest gen. Am aprobat dezlipirea suprafeței de 2.684 de mp, situat în zona adiacentă a drumului județean DJ 709, pentru că este important să venim în sprijinul acestei comune, care pune pe primul loc investițiile în confortul oamenilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 „Primăria pregătește documentația pentru accesarea de fonduri europene sau de alte surse de finanțare, prin care să construiască o pista de biciclete care va facilita accesul cetățenilor din comună în orașul Pâncota, aceștia putând să își petreacă timpul liber prin mișcare. Acțiunea de astăzi este un prim pas pentru a realiza ceea ce ne-am propus pentru șirienii noștri”, a declarat Garofița Popa, consilier județean.