Orar nou la Centru de Permanenţă COVID din cadrul Spitalului Judeţean Arad
01.03.2022

Centrul de Evaluare pentru Persoanele Diagnosticate cu Virusul SARS CoV-2 funcționează, de astăzi, în intervalul orar 08.00-20.00, renunțând se la serviciul de permanență deoarece numărul persoanelor cu COVID-19 care se prezintă pentru evaluare a scăzut considerabil în ultimele zile.

În medie, în jur de 10-15 cetățeni se prezintă la spital pentru efectuarea investigațiilor medicale – analize de laborator și investigații radiologice sau imagistice.

„De la deschiderea Centrului de Evaluare, din 21 ianuarie și până pe 28 februarie au fost evaluați 860 de cetățeni, 63 dintre aceștia necesitând internare.

Am decis să renunțăm la programul din timpul nopții deoarece, în cadrul centrului se prezintă, în marea majoritate a cazurilor, persoane cu forme ușoare de boală și care preferă să vină pe parcursul zilei, a explicat dr. Ramona Ghișe, coordonatorul Centrului de Evaluare pentru Persoanele Diagnosticate cu SARS CoV-2.

Cetățenii diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, care necesită asistență medicală după ora 20.00 se pot prezenta în Unitatea Primire Urgențe, zona COVID-19, unde vor fi evaluați și investigați (analize de sânge, radiografie sau tomografie computerizată), în vederea stabilirii tratamentului.