Mihai Săcui : „Dl. Rector Aurel Ardelean mi-a fost exemplu în arta conducerii”
30.09.2022

#alumniUVVG

Asociația „Alumni U.V.V.G. Arad” își propune să prezinte cât mai mulți dintre absolvenții universității, parcursul profesional și poveștile din perioada studenției.

Primul absolvent care se prezintă este Mihai Săcui, președintele Asociației Jacques Faix, cunoscută pentru reabilitarea imobilului cu o încărcătură istorică de neprețuit pentru Arad: Casa Pianului. În această locație a avut loc primul eveniment post-pandemie al Asociației „Alumni U.V.V.G. Arad”, în noua formulă.

Mihai Săcui : „Dl. Rector Aurel Ardelean mi-a fost exemplu în arta conducerii”

I-am adresat lui Mihai 5 întrebări, la care ne-a răspuns cu multă grație. Iată povestea studenției lui...

Mihai a absolvit Facultatea de Marketing în 2001, după 4 ani de studii, după care a ales să-și continue studiile cu master - “Managementul financiar juridic al firmelor”, în perioada 2003-2005.

La întrebarea „Cu ce te ocupi acum?” a răspuns simplu : „Sunt președintele Asociației Jacques Faix. A, și doctorand în sociologie...”.

Cea mai frumoasă amintire a anilor studenției este că...a fost cel mai bun prieten al secretarelor. Șef de an, pentru doi ani, a organizat balul bobocilor și și-a împlinit visul de a petrece cu Pasărea Colibri și Florian Pittiș – idolul său. 

Din realizările acelei perioade își amintește  că a condus echipa de studenți responsabilă cu realizarea unui studiu de fezabilitate pentru Banca Mondială, cu tema „Micul Fermier Român”, clasându-se pe primul loc din țară: ”Am devansat Clujul și Timișoara, atât de buni am fost. După care am primit oferta de a lucra pentru agenția de consultanță a Băncii Mondiale, dar am refuzat...și mă bucur!”

I-am cerut lui Mihai să ne povestească despre „cel mai fain prof”, de la care a rămas cu ceva pentru toată viața: ”De departe Dl. Profesor Haiduc Cristian a avut cea mai mare influență asupra mea. De la Dl. Profesor Dumescu am rămas cu atitudinea. Profa de psihologie, doamna Delia, m-a ajutat să mă descopăr, iar Dl. Cioarnă m-a antrenat cum să mă comport cu șefii din generația lui. Nu în ultimul rând, Dl. Rector Aurel Ardelean mi-a fost exemplu în arta conducerii”.

Mesajul lui Mihai pentru studenți : „Fără îndoială, profesorii sunt cei care vă pot ajuta să deveniți profesioniști…dar nu vor putea niciodată să vă ajute atât de mult pe cât puteți să vă ajutați voi înșivă…individual sau în echipă. Și nu uitați, sunteți imaginea generației voastre, a celor care au absolvit și a celor care vor studia când voi veți fi absolvit deja U.V.V.G. Arad.”