Microbuze noi pentru 2 şcoli cu nevoi speciale din Arad
18.04.2022

Consiliul Județean a achiziționat, în acest an, două microbuze școlare, pe care le-a transferat către două instituții de învățământ special: Liceul Special „Sfânta Maria” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. În ședința de astăzi, consilierii județeni au aprobat atât introducerea acestor microbuze în patrimoniul Județului Arad, cât și predarea lor în administrarea celor două instituții de învățământ.

„Cele două microbuze sunt necesare pentru buna funcționare a învățământului din cele două instituții, ținând cont și de faptul că actualul parc auto este depășit și nu prezintă siguranță. Atât Liceul «Sfânta Maria», cât și Centrul scolar au avut în dotare câte un microbuz, fiecare fabricat în 2009. Am urmărit îmbunătățirea calității, dar mai ales a siguranței transportului elevilor”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Cele două microbuze au o valoare de patrimoniu de 293.000 lei. Achiziționarea celor două vehicule s-a realizat în vederea acoperirii programului de transport al elevilor și reducerea cheltuielilor cu repararea microbuzelor vechi.