Maşinile nepoluante vor avea numere verzi
29.04.2022

Mașinile cu emisii zero vor primi numere verzi.

Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde pentru mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen a fost publicat în Monitorul Oficial anaunta chiar ministrul Mediului Tanczos Barna.

Aastfel Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, se creaza cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor astfel avea un instrument de lucru foarte util, a transmis ministrul pe Facebook.

Noile măsuri intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.