Investiţii cu fonduri europene la Aeroportul Internaţional Arad
01.03.2022

Consiliul Judeţean Arad şi-a exprimat acordul ca Aeroportul Arad să realizeze un studiu de fezabilitate pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării infrastructurii actuale. Proiectul vizează refacerea căii de rulare Alfa.

„Această investiție este necesară pentru alinierea Aeroportului Arad la cerințele operaționale actuale. Aprobarea obținută de la Consiliul Județean reprezintă un prim pas pe care Aeroportul Internațional Arad îl face pentru a depune documentația de atragere de fonduri prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Este vorba despre o lucrare amplă, impusă de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în urma certificării Aeroportului Arad, conform regulamentului european. Dacă proiectul european va fi câştigat, investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2024,”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Calea de rulare Alfa face legătura între terminalele Plecări/Sosiri și locul de staționare al aeronavelor, iar modernizarea acesteia este necesară în vederea alinierii la standardele aeronautice.