ARCD: „Vom face demersuri pentru a elimina măsurile discriminatorii anti-Covid”
20.09.2021

Guvernul a aprobat săptămâna trecuta, printr-o Hotărâre, noi măsuri discriminatorii pentru desfășurarea activităților în condițiile pandemiei.

Practic, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea persoanelor vaccinate (care trebuie să prezinte certificatul verde) sau cu test negativ.

Asociația pentru Reformă Civică și Democrație susține că aceste măsuri sunt discriminatorii față de cetățeni.

„Mulți se întreabă ce putem face într-un astfel de moment penibil și discriminatoriu în care ne pune Guvernul. Eu aș avea câteva sugestii. În primul rând, ne rugam pentru ca Dumnezeu sa intervină. Apoi, să cerem parlamentarilor care nu sunt de acord cu această decizie să o atace la CCR. ONG-urile ar trebui să sesizeze Avocatul Poporului și chiar instituții care apără cetățenii europeni de orice formă de discriminare. Totuși, este important să ne păstram calmul și speranța că în curând totul va fi bine”, declară președintele ARCD, Samuel Caba.

ARCD va face demersuri spre Avocatul Poporului și alte instituiții, pentru a elimina astfel de restricții discriminatorii, chiar și în instanță, dacă este necesar.