Aproape 200 de pacienţi diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 sunt internaţi
01.02.2022

Informare de presă SCJU Arad: 180 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 sunt internați în secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad respectiv în saloanele special destinate pacienților pozitivi din secțiile non-Covid-19.

Pacienții adulți, infectați cu virusul SARS CoV-2, sunt internați în secțiile COVID-19 din strada Stephan Ludwig Roth respectiv în saloanele special destinate acestora din secțiile non-COVID-19. Astfel, la ora actuală spitalul are un total de 212 paturi pentru pacienții pozitivi dintre care 48 sunt pentru copii și 22 pentru pacienții care necesită terapie intensivă (12 în Compartimentul ATI COVID-19 și 10 în Secția Clinică ATI II).

„Deocamdată ne încadrăm în numărul de paturi alocate, în contextul în care și spitalele orășenești din județ au fiecare cel puțin câte zece paturi pentru pacienți pozitivi. Discutăm în permanență cu medicii coordonatori ai secțiilor COVID-19 iar în cazul în care va crește numărul de pacienți pozitivi, avem posibilitatea să redeschidem, în circuit roșu, secții din incinta fostului Spital Municipal. Ieri am cerut aviz DSP pentru suplimentarea numărului de paturi în cadrul Secției Clinice Obstetrică Ginecologie, pentru a avea un total de 25 de paturi pentru pacientele pozitive și încă cinci pentru pacientele cu suspiciune de infecție cu COVID-19”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

Pentru a asigura numărul de paturi necesare pacienților minori diagnosticați cu COVID-19, conducerea spitalului a solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad un nou aviz pentru modificarea structurii secțiilor de copii - „O creștere semnificativă s-a înregistrat în ultimele zile în rândul pacienților minori, astăzi, în secțiile de copii fiind internați 47 de pacienți (inclusiv însoțitori) dintre care 34 sunt minori cu vârsta cuprinsă între o lună și 17 ani. Pentru a asigura locurile necesare atât pentru copii cât și pentru însoțitorii lor am decis să ne extindem cu paturile COVID-19 și în Secția Clinică Pediatrie I. În acest sens am primit aviz favorabil de la Direcția de Sănătate Publică Arad pentru relocarea Secției Clinice Pediatrie I în incinta Secției Clinice Pediatrie II, unde sunt suficiente paturi pentru copiii cu alte patologii medicale. Astfel am obținut un total de 48 de paturi pentru pacienții minori cu infecție SARS CoV-2. Suntem la limită astăzi, însă zilnic au loc externări, ceea ce ne permite să avem paturi suficiente pentru copiii care ajung în urgențe cu această afecțiune și care necesită internare”, a explicat dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad.

În ceea ce privește Centrul de Evaluare pentru pacienții pozitivi, reamintim că aici se pot prezenta pentru evaluare doar persoanele deja confirmate cu virusul SARS CoV-2 cărora li se efectuează analize medicale (de sânge) respectiv investigații imagistice (radiografie sau tomografie computerizată). De la deschiderea centrului, de pe data de 21 ianuarie 2022 și până în prezent au fost evaluate 269 de persoane diagnosticate cu infecție SARS CoV-2.