UTA termină pe primul loc play-out-ul cu o etapă înainte de final
06.05.2024

Echipa de start, una aproape identică cu cea din ultimul meci, singurele schimbări fiind Trif ca fundaș lateral în locul lui Lawrence, accidentat în meciul cu Poli Iași și la mijloc Vulturar care se impune în locul lui Micovschi care este doar rezervă. La mijlocul terenului, rețeta pare să fie una de viitor pentru fotbalul românesc, Vulturar, Pop și Mihai fiind toți trei jucători under 21. Din păcate, Pop și Vulturar sunt la ultimele două meciuri pentru UTA, ambii fiind împrumutați de FC Rapid București până la finele play-outului.


Prima repriză desfașurată pe contre

Stadionul arhiplin dă un aport pozitiv echipei favorite care reușește să înscrie de două ori prin Kevin Lukassen in minutul 6, Imoh Ezekiel assist si Rares Pop in minutul 31, Trif Răzvan assist. Prima repriză s-a desfășurat pe contre rapide dar UTA s-a impus pe toate rândurile dovedind o apărare aproape impenetrabilă atât în contrarea atacurilor cât și la fazele fixe ale echipei oaspete. Atacul a fost și el de excepție prin demarajele rapide spre poarta adversă cât și prin crearea de ocazii.


Mircea Rednic din nou inspirat la schimbări Începutul celei de-a doua reprize a fost unul mai lent, cu un joc mai mult "de uzură", minutul 58 aducând primele schimbări la echipa gazdă Joao Pedro în locul lui Rares Pop si Micovschi Claudiu în locul lui Vulturar ambele in minutul 58. În cazul lui Pedro schimbarea a fost una inspirată, acesta aducând golul cu numărul 3 pentru UTA în minutul 67. Dominatia UTA-ei a fost clară până la final având mai multe ocazii clare dar, din păcate, neconcretizate. În minutul 87 Jibril Ibrahim de la FCU Craiova a marcat golul de onoare, 3-1 fiind scorul final.


Debut în Superligă la doar 16 ani

Jucătorul academiei, Calota Alessio a debutat în scena mare a fotbalului la doar 16 ani în minutul 88 bifând astfel șansa de a fi în unsprezecele primei echipe din play-out.


Primul loc in play-out asigurat

Cu victoria importantă de astăzi UTA și-a asigurat primul loc în play-out cu o etapă înaintea finalului de campionat, ultimul meci fiind în deplasare, la Dinamo, echipa care, alături de FCU Craiova dețin "lanterna roșie" și rămân cu șanse matematice mici de a prinde un loc de baraj. 


Parcusul aproape perfect din play-out dar și cel din sezonul regulat coroborat cu primul loc din play-out ne dau speranțe mari pentru sezonul următor, când obiectivele lui Mircea Rednic dar și ale conducerii sunt să prindem unul din primele 6 locuri din play-off și de ce nu, să emitem pretenții la campionat și cupă.