LPF cere redeschiderea stadioanelor: „Autorităţile au uitat pur şi simplu de stadioane şi de suporteri”
08.02.2021

Secretarul general al Ligii Profensioniste de Fotbal, Justin Ștefan, face un apel la MInisterul Tineretului și Sportului pentru ca stadioanele să se redeschidă după un an în care fotbalul românesc s-a jucat fără spectatori: „Am solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului să analizeze propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de a redeschide stadioanele echipelor din Liga I la 30% din capacitate. Pentru că autorităţile au uitat pur şi simplu de stadioane şi de suporteri. Adică, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, se redeschid şi şcolile, şi toate acestea sunt în spaţii închise, de ce nu s-ar redeschide şi stadioanele? Pentru că pe stadioane putem avea şi un control clar al numărului de persoane care asistă la meciuri. Trebuie să ne organizăm, pentru că este inacceptabilă situaţia actuală. Nimănui nu îi pasă de zecile de mii de suporteri ţinuţi departe de sportul lor favorit şi cred că după un an au dreptul să revină alături de echipele favorite. Deocamdată este o întrebare fără răspuns, dar vom reveni până vom primi unul. Pentru că LPF este singurul organizator de competiţie din tot sportul românesc care se finanţează exclusiv din bani privaţi şi cred că merităm o explicaţie. Stadioanele sunt ţinute închise fără niciun motiv. A venit timpul să ne întoarcem către oameni” a declarat Ștefan, conform AGERPRES. Anunțul său vine la câteva zile după ce președintele FRF, Răzvan Burleanu, declara că își dorește ca meciul România - Germania, din luna martie, să se dispute cu spectatori.

Despre subiect a vorbit şi Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului: „Cu puţin noroc şi calm în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluam cu vaccinarea”

UTA a obținut o singură victorie pe teren propriu de când accesul suporterilor pe stadioane a fost interzis, un 1-0 cu Chindia în turul din Liga 1. Arădenii au disputat 14 partide în această perioadă, trei în play-off-ul Ligii secunde și 11 în prima ligă.